vineri, 2 decembrie 2011

Epilog

           Cursul acesta e un inceput, nu un sfarsit. Prietenul tau merge cu tine. Nu esti singur. Niciunul dintre cei ce Il cheama intr-ajutor nu poate sa cheme in zadar. Indiferent ce te supara, fii sigur ca El are raspunsul si ti-l va da bucuros, daca recurgi la El si I-l ceri. Nu va refuza sa iti dea toate raspunsurile de care ai nevoie pentru orice pare sa te supere. El stie cum se rezolva toate problemele si cum se risipesc toate indoielile. Certitudinea Lui este a ta. Nu trebuie decat sa I-o ceri si ti se va da.
          E la fel de sigur ca vei ajunge acasa pe cat e de sigur fagasul pe care si-l croieste soarele inainte de a rasari, dupa ce a apus si in orele crepusculare dintre apus si rasarit. De fapt, fagasul tau e si mai sigur. Caci nu poate fi posibil sa schimbi cursul celor pe care Dumnezeu i-a chemat la El. De aceea, asculta de voia ta si urmeaza-L pe Cel pe Care L-ai acceptat sa fie vocea ta, sa spuna ce vrei cu adevarat si de ce anume ai nevoie. A Lui e Vocea pentru Dumnezeu, si totodata si a ta. Asa ca El vorbeste despre libertate si despre adevar.
          Nu ti se mai traseaza lectii concrete, pentru ca nu mai e nevoie de ele. De aici inainte sa nu asculti decat Vocea pentru Dumnezeu si pentru Sinele tau cand te retragi din lume, sa cauti in schimb realitatea. El iti va dirija eforturile, spunandu-ti exact ce sa faci, cum sa iti dirijezi mintea si cand sa vii in liniste la El, cerandu-I indrumarea sigura si Cuvantul cert. Al Lui este Cuvantul pe care l-ai ales sa fie al tau.
           Si acum te pun in mainile Lui, sa fii credinciosul Lui urmas, iar El sa fie Calauza ta prin toate dificultatile si prin toata durerea pe care o vei considera vreodata reala. El nu iti va da placeri trecatoare, caci da doar ce e bun si vesnic. Lasa-L sa te pregateasca in continuare. Ti-a castigat increderea vorbindu-ti zilnic de Tatal, fratele si Sinele tau. Va continua. Acum mergi cu El, increzator ca El ca stii ca stii incotro sa te indrepti, sigur ca El de felul in care trebuie sa inaintezi, convins ca El de scop si de sosirea cu bine la final.
         Deznodamantul este sigur, iar mijloacele sunt sigure si ele. La asta zicem "Amin". Ti se va spune intocmai ce voieste pentru tine Dumnezeu si pentru Sinele tau, incredintandu-Se astfel ca iadul nu te va revendica si ca fiecare alegere pe care o faci iti aduce tot mai aproape Cerul. De acum inainte mergem cu El si apelam la El pentru calauzire, pentru pace si o indrumare sigura. Bucuria ne insoteste la drum. Caci ne indreptam spre casa, spre o usa deschisa pe care Dumnezeu a tinut-o neinchisa, sa ne primeasca.
         Ii incredintam Lui caile noastre si spunem "Amin". In pace vom continua sa mergem pe calea Lui si Ii vom incredinta Lui lucrurile toate. Ii asteptam cu incredere raspunsurile, asa cum cerem Voia Lui in tot ce facem. El il iubeste pe Fiul lui Dumnezeu cum vrem sa Il iubim si noi. Si ne invata cum sa il vedem cu ochii Lui si sa il iubim cum il iubeste El. Nu mergi de unul singur. Ingerii lui Dumnezeu plutesc pe aproape si peste tot in jurul tau. Iubirea Lui te invaluie si poti fi sigur de un lucru: nu te voi lasa nemangaiat niciodata.

Lectiile 361- 365.

Lectii finale.
Introducere.

Vom lasa ultimele noastre lectii cat mai libere de cuvinte. Le folosim doar la inceputul intervalului practic si doar pentru a ne aminti ca urmarim sa trecem dincolo de ele. Sa recurgem la Cel Care deschide calea si ne asigura pasii. Lui Ii lasam aceste lectii, dupa cum tot Lui Ii incredintam vietile noastre de aici incolo. Caci nu dorim sa revenim la credinta in pacat care a facul lumea sa para urata si nesigura, agresiva si distructiva, periculoasa in toate privintele si inselatoare, dincolo de toata speranta increderii si de putinta de-a scapa de durere.
Calea Lui e singura cale de-a gasi pacea pe care ne-a dat-o Dumnezeu. Calea Lui e cea pe care trebuie sa o strabata fiecare in final, pentru ca acesta e finalul stabilit de Dumnezeu. In visul timpului, el pare foarte departe. Si totusi, in adevar, este deja aici, slujindu-ne deja drept calauza binevoitoare pe calea pe care o avem de parcurs. Sa urmam impreuna calea pe care ne-o indica adevarul. Si sa le fim conducatori numerosilor nostri frati care cauta calea, dar nu o gasesc.
Sa ne dedicam mintile acestui scop, punandu-ne toate gandurile in slujba functiei mantuirii. Ni s-a dat obiectivul de-a ierta lumea.  E telul pe care ni l-a dat Dumnezeu. Cautam finalul Lui la vis, nu pe al nostru. Caci tot ce iertam nu vom putea sa nu recunoastem ca parte din Dumnezeu Insusi. Asa ni se reda amintirea Lui, intreaga si in intregime.
E functia noastra sa ne aducem aminte de El pe pamant, dupa cum ne e dat sa Il intregim in totalitate. Sa nu uitam, asadar, ca obiectivul nostru e impartasit, caci tocmai aceasta aducere aminte contine amintirea lui Dumnezeu si arata calea spre El si spre Cerul pacii Sale. Oare sa nu ne iertam atunci fratele care ne poate oferi acest lucru? El este calea, adevarul si viata care ne arata calea. In el sta mantuirea , oferita noua prin iertarea noastra, acordata lui.
Nu vom incheia anul acesta fara darul pe care l-a fagaduit Tatal nostru sfantului Sau Fiu. Suntem iertati acum. Si suntem mantuiti de toata mania care am crezut ca Ii apartine lui Dumnezeu si care am aflat ca e un vis.  Suntem redati sanatatii mintale, in care intelegem ca mania e dementa, ca atacul e nebun, si razbunarea e doar o fantezie prosteasca. Am fost mantuiti de urgie pentru ca am invatat ca am inteles gresit. NImic mai mult de atat. Se supara oare un tata pentru ca fiul lui nu a reusit sa inteleaga adevarul?
Venim cu sinceritate la Dumnezeu si Ii spunem ca nu am inteles, si Ii cerem sa ne ajute sa Ii invatam lectiile, prin Vocea Propriului Sau Profesor. Oare Si-ar lovi El Fiul? Sau s-ar grabi sa ii raspunda si sa ii spuna: "Acesta este Fiul Meu si tot ce am este el lui"? Fii sigur ca asa o sa rapsunda, caci acestea sunt Propriile Lui cuvinte adresate tie. Si mai mult de atat nimeni nu poate avea, caci in cuvintele acestea e tot ce este, si tot ce va fi de-a lungul timpului si in vesnicie.

Lectiile 361- 365

Aceasta clipa sfanta vreau sa Ti-o dau Tie.
Preia Tu conducerea. Caci vreau sa Te urmez,
Sigur ca indrumarea Ta imi aduce pace.

Si, daca am nevoie de un cuvant de ajutor, El mi-l va da. Daca am nevoie de un gand, mi-l va da si pe acesta. Iar daca am nevoie doar de liniste si de o minte senina si deschisa, acestea sunt darurile pe care le voi primi de la El. Lui Ii revine conducerea, la cerinta mea. Si ma va auzi si imi va raspunde, pentru ca vorbeste pentru Dumnezeu Tatal meu si sfantul Sau Fiu.

Lectia 360 - Duminica, 11 decembrie

Pace mie, sfant Fiu al lui Dumnezeu.
Pace fratelui meu, care e una cu mine.
Prin noi, sa fie binecuvantata cu pace lumea intreaga.

Tata, pacea Ta vreau sa o dau, primind-o de la Tine. Sunt Fiul Tau, vesnic exact asa cum m-ai creat, caci Marile Raze raman de-a pururi linistite si netulburate in mine. Vreau sa ajung la ele cu liniste si certitudine, caci certitudinea nu poate fi gasita altundeva. Pace mie si pace lumii intregi. In sfintenie am fost creati si in sfintenie ramanem. Fiul Tau Ti se aseamana in privinta desavarsitei lui nepacatosenii. Si, cu acest gand, spunem bucurosi "Amin".

Lectia 359 - Sambata, 10 decembrie

Raspunsul lui Dumnezeu e o forma de pace. Toata durerea
E vindecata, toata nefericirea e inlocuita cu bucurie.
Toate usile inchisorii se deschid. Si se intelege ca tot pacatul
Nu e decat o greseala.

Tata, astazi Iti voi ierta lumea si vom lasa creatia sa fie a Ta. Am inteles gresit toate lucrurile. Dar nu am facut niste pacatosi din sfintii Fii ai lui Dumnezeu. Ce ai creat Tu fara pacat ramane asa in vecii vecilor. Asa suntem. Si ne bucuram sa invatam ca am facut greseli care nu au efecte reale asupra noastra. Pacatul este imposibil si, pe temeiul acestui fapt, iertarea sta pe o baza certa, mai solida decat lumea de umbre pe care o vedem. Ajuta-ne sa iertam, caci vrem sa fim izbaviti. Ajuta-ne sa iertam, caci vrem sa fim in pace.

Lectia 358 - Vineri, 9 decembrie

Nicio chemare adresata lui Dumnezeu nu poate ramane neauzita
Sau fara raspuns. Si de un lucru pot fi sigur:
Raspunsul Lui e cel pe care il vreau cu adevarat.

Doar Tu, Care Iti aduci aminte ce sunt de fapt Iti amintesti ce vreau de fapt. Tu vorbesti pentru Dumnezeu, asa ca vorbesti pentru mine. Si ce imi dai vine chiar de la Dumnezeu. Vocea Ta, Tata, este deci si a mea, si tot ce vreau e ce imi oferi Tu, exact in forma pe care o alegi sa imi parvina. Sa imi amintesc tot ce nu cunosc si sa imi taca vocea, amintindu-mi. Dar sa nu uit de Iubirea si de grija Ta, ramanand mereu constient de fagaduinta pe care i-ai facut-o Fiului Tau. Sa nu uit ca sinele meu nu e nimic, dar ca Sinele meu este totul.

Lectia 357 - Joi, 8 decembrie

Adevarul raspunde la fiecare chemare pe care I-o adresam lui Dumnezeu,
Raspunzand mai intai la miracole si apoi
Revenind la noi pentru a fi el insusi.

Iertarea, reflectia adevarului, imi spune cum sa ofer miracole si cum sa scap astfel din inchisoarea in care cred ca traiesc. Sfantul Tau Fiu mi-e aratat, mai intai in fratele meu, apoi in mine. Vocea Ta ma instruieste cu rabdare sa Iti aud Cuvantul si sa dau cum primesc. Si, privindu-Ti astazi Fiul, Iti aud Vocea instruindu-ma cum sa gasesc calea care duce la Tine, dupa cum ai stabilit Tu sa fie aceasta cale:
"Vezi nepacatosenia lui si fii vindecat."

Lectia 356 - Miercuri, 7 decembrie

Boala nu  e decat un alt nume pentru pacat.
Vindecarea nu e decat un alt nume pentru Dumnezeu.
Miracolul este, asadar, o chemare adresata Lui.

Tata, ai fagaduit ca nu vei pregeta sa raspunzi la orice chemare pe care Ti-ar adresa-o Fiul Tau. Nu conteaza unde se gaseste, care pare sa fie problema lui, nici ce crede ca a devenit. El este Fiul Tau si ii vei raspunde. Miracolul reflecta Iubirea Ta si, in felul acesta, ii raspunde. Numele Tau inlocuieste fiecare gand de pacat, iar cine e nepacatos nu poate sa aiba parte de durere. Numele Tau ii raspunde Fiului Tau, deoarece a invoca Numele Tau inseamna pur si simplu a-l invoca pe-al lui.

Lectia 355 - Marti, 6 decembrie

Toata pacea si bucuria si toate miracolele pe care le voi da
Nu vor avea sfarsit cand voi accepta
Cuvantul lui Dumnezeu. De ce nu as face-o astazi?

De ce sa mai astept, Tata, sa am parte de bucuria pe care mi-ai fagaduit-o? Caci Te vei tine de Cuvantul pe care i l-ai dat Fiului Tau in exil. Sunt sigur ca comoara mea ma asteapta si ca nu trebuie decat sa imi intind mana ca sa o gasesc. Degetele mele o ating chiar acum. E foarte aproape. Nu trebuie sa mai astept nicio clipita sa fiu in pace de-a pururi. Pe Tine Te aleg, si Identitatea mea o data cu Tine. Fiul Tau vrea sa fie El Insusi si sa Te stie de Tata si de Creator, si de Iubirea lui.

Lectia 354 - Luni, 5 decembrie

Stam impreuna, Cristos si eu, in pace
Si certitudinea finalitatii. Si in El
E Creatorul Lui, asa cum este El in mine.

Unitatea mea cu Cristos ma declara Fiul Tau, mai presus de atingerea timpului si intru totul liber de orice lege care nu este a Ta. Nu am alt sine decat Cristosul din mine. Nu am alt scop decat al Lui. Iar El este ca Tatal Lui. De aceea, trebuie sa fiu una si cu Tine, si cu El. Caci cine este Cristos, daca nu Fiul Tau asa cum L-ai creat? Si ce sunt eu, daca nu Cristosul din mine?

Lectia 353 - Duminica, 4 decembrie

Ochii mei, limba mea, picioarele mele
Au azi un singur scop: sa I se dea spre folosinta lui Cristos,
Sa binecuvanteze lumea cu miracole.

Tata, Ii dau astazi lui Cristos tot ce e al meu, sa Ii fie de folos in orice fel va servi cel mai bine scopului pe care il impartasesc cu El. Nimic nu e numai al meu, caci El si eu suntem uniti in scop. In felul acesta, invatarea a ajuns aproape la finalul care i s-a stabilit. O vreme, lucrez cu El la scopul Lui. Apoi ma pierd in Identitatea mea si recunosc ca Cristos nu e decat Sinele meu.

Lectia 352 - Sambata, 3 decembrie

Judecata si iubirea sunt opusi. Dintr-una
Vin toate necazurile lumii. Dar din
Cealalta vine pacea lui Dumnezeu Insusi.

Iertarea vede doar nepacatosenie, si nu judeca. Prin asta ajung la Tine. Judecata ma va lega la ochi si ma va face orb. Iubirea insa, reflectata aici in iertare, imi aminteste ca mi-ai dat o cale de-a regasi pacea Ta. Sunt izbavit cand aleg sa urmez aceasta cale. Nu m-ai lasat nemangaiat. Am in mine atat amintirea Ta, cat si a Celui Care ma duce la ea. Tata, vreau astazi sa Iti aud Vocea si sa Iti gasesc pacea. Caci vreau sa imi iubesc Identitatea si sa gasesc in Ea amintirea Ta.