vineri, 2 septembrie 2011

Lectia 264 - Marti, 6 septembrie

Sunt inconjurat de Iubirea lui Dumnezeu.

Tata, Tu stai inaintea, in spatele, la stanga si la dreapta mea, in locul in care ma vad si peste tot unde merg. Tu esti in toate lucrurile pe care le vad, in sunetele pe care le aud si in fiecare mana care se intinde spre mana mea. In Tine timpul dispare si locul devine un maruntis. Pentru ca insasi Iubirea iti inconjoara Fiul si il tine in siguranta. Nu exista alta Sursa in afara de aceasta, si nimic sa nu fie sacru; nimic care sa stea dincolo de singura Ta creatie care sa tina toate lucrurile il el. Tata, Fiul Tau este ca Tine. Venim la Tine azi in Numele Tau, ca sa fim in pace in Iubirea Ta eterna.

Fratilor, alaturati-va mie astazi. Aceasta este rugaciunea mantuirii. Nu trebuie oare sa ne unim in ceea ce va salva lumea, si pe noi odata cu ea?

Lectia 263 - Luni, 5 septembrie

Sfanta mea viziune vede lucrurile toate pure.

Tata, Mintea Ta a creat toate cate sunt, Spiritul Tau le-a patruns, Iubirea Ta le-a dat viata. Chiar vreau sa vad ce ai creat ca si cum l-as putea face pacatos? Cum as putea sa ma uit la toate cate Tu ai creat ca fiind pacatoase? Nu vreau sa percep asemenea imagini infricosatoare si sumbre. Visul unui nebun e o alegere care nu ma incanta deloc, in locul intregii frumuseti cu care ai binecuvantat Tu creatia; toata puritatea ei,  bucuria si caminul ei vesnic si linistit in Tine.

In timp ce ne aflam in fata portilor Cerului, sa contemplam tot ce vedem prin sfanta viziune si prin ochii lui Cristos. Fie ca toate aparentele sa ni se infatiseze pure, ca sa le putem depasi cu inocenta si sa mergem impreuna spre casa Tatalui nostru, ca frati si sfinti Fii ai lui Dumnezeu.

Lectia 262- Duminica, 4 septembrie

Sa nu percep diferente astazi.

Tata, ai un singur Fiu. Pe el vreau sa il vad astazi. El e singura Ta creatie. De ce as percepe o mie de forme in ce ramane unul? De ce i-as da o mie de nume, cand unul singur e de ajuns? Caci Fiul Tau trebuie sa poarte Numele Tau, caci Tu l-ai creat. Sa nu il vad strain de Tatal Lui si nici strain de mine. Caci el face parte din mine si eu din el, si impreuna facem parte din Tine, Care esti Sursa noastra, vesnic uniti in Iubirea Ta, vesnic sfantul Fiu al lui Dumnezeu.

Noi, care suntem unul, vrem sa recunoastem astazi adevarul despre noi. Vrem sa venim acasa si sa stam in unitate. Caci acolo este pace, iar pacea nu poate fi cautata si gasita nicaieri altundeva.

Lectia 261 - Sambata, 3 septembrie

5. Ce este corpul?

Trupul este o imprejmuire pe care Fiul lui Dumnezeu isi imagineaza ca a construit-o sa separe unele parti ale Sinelui sau de alte parti. In interiorul acestei imprejmuiri el crede ca traieste, murind odata cu subrezirea si naruirea acesteia. Caci, in interiorul acestei imprejmuiri, se crede ferit de atingerea iubirii. Identificandu-se cu propria lui siguranta, se considera ceea ce ii da siguranta. Cum altfel ar putea sa fie sigur ca ramane intr-un trup, tinand iubirea pe dinafara?
Trupul nu va ramane. Dar el vede in asta o dubla siguranta. Caci impermanenta Fiului lui Dumnezeu este "dovada" ca imprejmuirile lui functioneaza si ca indeplinesc sarcina pe care le-o aplica mintea lui. Caci, daca unitatea lui ar ramane in continuare neatinsa, cine ar putea sa atace si cine ar putea sa fie atacat? Cine ar fi invingatorul? Cine i-ar fi prada? Cine ar fi victima? Cine ucigasul? Si, daca nu a murit, ce "dovada" mai exista ca Fiul vesnic al lui Dumnezeu poate fi distrus?
Trupul e un vis. Aidoma altor vise, el pare uneori sa zugraveasca fericirea, dar poate foarte subit sa revina la frica, unde se naste fiecare vis. Caci numai iubirea creeaza in adevar, iar adevarul nu se poate teme niciodata. Facut sa fie temator, trupul trebuie sa serveasca scopului care i s-a dat.Dar noi putem schimba scopul pe care il va indeplini schimband ce consideram ca este ratiunea lui de-a fi.
Trupul este mijlocul prin care Fiul lui Dumnezeu revine la sanatate mintala. Desi a fost facut sa il ingradeasca intr-un iad fara scapare, obiectivul Cerului a inlocuit totusi cautarea iadului. Fiul lui Dumnezeu isi intinde mana sa ajunga la fratele lui si sa il ajute sa strabata drumul alaturi de el. Acum trupul este sfant. Acum serveste la vindecarea mintii pe care a fost facut sa o omoare.
Te vei identifica cu ce consideri ca te va face sa te simti in siguranta. Indiferent ce este, vei fi convins ca e una cu tine. Siguranta ta sta in adevar, nu in minciuni. Iubirea este siguranta ta. Frica nu exista. Identifica-te cu iubirea si esti acasa. Identifica-te cu iubirea, si iti gasesti Sinele.

Lectia 261 - Dumnezeu este adapostul si siguranta mea.

Ma voi identifica tocmai cu ce consider ca mi-e adapost si siguranta. Ma voi vedea acolo unde imi percep puterea si voi considera ca traiesc intr-o fortareata unde sunt in siguranta si nu pot fi atacat. Astazi sa nu imi caut siguranta in pericol, nici sa nu incerc sa imi gasesc pacea in atacuri ucigase. Salasluiesc in Dumnezeu. In El imi gasesc scaparea si puterea. In El e identitatea mea. In El e pace eterna. Si numai acolo imi voi aminti Cine sunt de fapt.

Sa nu caut idoli. Vreau sa vin acasa la Tine astazi, Tatal meu. Aleg sa fiu cum m-ai creat si sa gasesc Fiul pe care l-ai creat sa fie Sinele meu.