duminică, 18 septembrie 2011

Lectia 280 - Joi, 22 septembrie

Ce limite pot sa ii pun Fiului lui Dumnezeu?

Cel pe care Dumnezeu l-a creat fara limite e liber. Ii pot inventa o inchisoare, dar numai in iluzii, nu in adevar. Niciun Gand de-al lui Dumnezeu nu a parasit Mintea Tatalui sau. Niciun Gand de-al lui Dumnezeu  nu e limitat defel. Niciun Gand de-al lui Dumnezeu nu e decat de-a pururi pur. Pot oare sa ii pun limite Fiului lui Dumnezeu, al carui Tata l-a voit fara limite si aidoma Lui ca libertate si iubire?

Astazi sa il constesc pe Fiul Tau, caci numai asa imi gasesc calea spre Tine. Tata, nu ii pun limite Fiului pe care il iubesti si pe care l-ai creat fara limite. Cinstea pe care i-o dau lui este a Ta, iar ce e al Tau imi apartine, deopotriva, mie.

Lectia 279 - Miercuri, 21 septembrie

Libertatea creatiei o fagaduieste pe a mea.

Sfarsitul viselor mi-e fagaduit, pentru ca Fiul lui Dumnezeu nu e abandonat de Iubirea Lui. Numai in vise exista un timp cand pare sa fie in inchisoare si asteapta o libertate viitoare, de va fi sa fie una. In realitate insa, visele lui au disparut, adevarul stabilindu-se in locul lor. Si acum, libertatea e deja a lui. Sa imi astept eliberarea in lanturi deja frante, cand Dumnezeu imi ofera libertate acum?

Astazi iti voi accepta fagaduintele si le voi da credinta mea. Tatal meu Il iubeste pe Fiul pe care L-a creat al Sau. Oare mi-ai refuza darurile pe care mi le-ai dat chiar Tu?

Lectia 278 - Marti, 20 septembrie

Daca eu sunt legat, nici Tatal meu nu e liber.

Daca accept ca sunt prizonier intr-un trup, intr-o lume in care toate lucrurile care dau impresia ca traiesc par sa moara, atunci Tatal meu e prizonier cu mine. Si asta cred cand sustin ca trebuie sa ma supun legilor la care se supune lumea; ca slabiciunile si pacatele pe care le percep sunt reale si de neinlaturat. Daca sunt legat in orice fel, nu imi cunosc nici Tatal si nici Sinele. Si sunt pierdut pentru toata realitatea. Caci adevarul este liber, iar ce e legat nu face parte din adevar.

Tata, nu cer decat adevarul. Am avut multe ganduri prostesti despre mine si despre creatia mea, si mi-am adus in minte un vis de frica. Astazi nu vreau sa visez. Aleg calea care duce le Tine in locul nebuniei si al fricii. Caci adevarul e lipsit de pericol si numai iubirea e sigura.

Lectia 277 - Luni, 19 septembrie

Sa nu iti leg Fiul cu legi facute de mine.

Fiul Tau e liber, Tata. Sa nu imi imaginez ca l-am legat cu legi pe care le-am facut sa domin trupul. El nu se supune legilor pe care le-am facut in incarcarea de-a aduce trupului mai multa siguranta. El nu e schimbat de ce e schimbator. El nu e robul niciunei legi a timpului. Este asa cum l-ai creat Tu, pentru ca nu cunoaste alte legi cu exceptia legii iubirii.

Sa nu ne inchinam la idoli, si sa nu credem in nicio lege pe care o face idolatria ca sa ascunda libertatea Fiului lui Dumnezeu. Pe el nu il leaga decat propriile lui convingeri. Dar ce este el depaseste cu mult credinta lui in libertate sau robie. E liber pentru ca e Fiul Tatalui sau. Si nu poate fi legat decat daca adevarul lui Dumnezeu poate sa minta si daca Dumnezeu poate sa Se amageasca.