duminică, 3 iulie 2011

Lectia 240 - Duminica, 10 iulie

Frica nu se justifica sub nicio forma.

Frica este amagire. Ea atesta ca te-ai vazut cum nu ai putea sa fii si ca vezi, prin urmare, o lume care e cu neputinta. Nu e lucru in lumea aceasta care sa fie adevarat. Indiferent sub ce forma poate sa apara. Nu face decat sa stea marturie pentru iluziile tale de sine. Sa nu ne lasam astazi amagiti. Suntem Fiii lui Dumnezeu. Nu exista frica in noi, caci suntem fiecare o parte din Iubire.

Cat de prostesti sunt fricile noastre! Caci Ti-ai lasa Fiul sa sufere? Da-ne credinta azi sa Iti recunoastem Fiul si sa il eliberam. Sa il iertam in Numele Tau, ca sa ii putem intelege sfintenia si sa simtim fata de el iubirea care este, totodata, si a Ta.

Lectia 239 - Sambata, 9 iulie

Slava Tatalui meu este a mea.

Sa nu ni se ascunda astazi adevarul despre noi printr-o falsa umilinta. Sa fim, in schimb, recunoscatori pentru darurile pe care ni le-a dat Tatal nostru. Oare putem sa vedem in cei cu care Isi impartaseste slava vreo urma de pacat si vinovatie? Si putem sa nu fim si noi printre ei, cand El Isi iubeste Fiul pe vecie, cu o constanta desavarsita, stiind ca e asa cum l-a creat El?

Iti multumim, Tata, pentru lumina care straluceste de-a pururea in noi. Si o cinstim, pentru ca o impartasesti cu noi. Noi suntem una, uniti in aceasta lumina si una cu Tine, in pace cu toata creatia si cu noi insine.

Lectia 238 - Vineri, 8 iulie

De decizia mea depinde toata mantuirea.

Tata, increderea Ta in mine e atat de mare, incat precis sunt demn de ea. Tu m-ai creat si ma cunosti asa cum sunt.Si totusi ai pus in mainile mele mantuirea Fiului Tau si ai lasat-o sa depinda de decizia mea. Precis sunt preaiubit de Tine. Precis sunt statornic in sfintenie, de imi dai Fiul tau cu certitudinea ca e in siguranta Cel Care mai face parte din Tine si Care totusi e al meu, pentru ca e Sinele meu.

Asa ca astazi ne oprim din nou sa ne gandim cat de mult ne iubeste Tatal nostru. Si cat de drag Ii ramane Fiul Lui, creat de Iubirea Lui, Cel a Carui Iubire se intregeste in el.