vineri, 2 decembrie 2011

Epilog

           Cursul acesta e un inceput, nu un sfarsit. Prietenul tau merge cu tine. Nu esti singur. Niciunul dintre cei ce Il cheama intr-ajutor nu poate sa cheme in zadar. Indiferent ce te supara, fii sigur ca El are raspunsul si ti-l va da bucuros, daca recurgi la El si I-l ceri. Nu va refuza sa iti dea toate raspunsurile de care ai nevoie pentru orice pare sa te supere. El stie cum se rezolva toate problemele si cum se risipesc toate indoielile. Certitudinea Lui este a ta. Nu trebuie decat sa I-o ceri si ti se va da.
          E la fel de sigur ca vei ajunge acasa pe cat e de sigur fagasul pe care si-l croieste soarele inainte de a rasari, dupa ce a apus si in orele crepusculare dintre apus si rasarit. De fapt, fagasul tau e si mai sigur. Caci nu poate fi posibil sa schimbi cursul celor pe care Dumnezeu i-a chemat la El. De aceea, asculta de voia ta si urmeaza-L pe Cel pe Care L-ai acceptat sa fie vocea ta, sa spuna ce vrei cu adevarat si de ce anume ai nevoie. A Lui e Vocea pentru Dumnezeu, si totodata si a ta. Asa ca El vorbeste despre libertate si despre adevar.
          Nu ti se mai traseaza lectii concrete, pentru ca nu mai e nevoie de ele. De aici inainte sa nu asculti decat Vocea pentru Dumnezeu si pentru Sinele tau cand te retragi din lume, sa cauti in schimb realitatea. El iti va dirija eforturile, spunandu-ti exact ce sa faci, cum sa iti dirijezi mintea si cand sa vii in liniste la El, cerandu-I indrumarea sigura si Cuvantul cert. Al Lui este Cuvantul pe care l-ai ales sa fie al tau.
           Si acum te pun in mainile Lui, sa fii credinciosul Lui urmas, iar El sa fie Calauza ta prin toate dificultatile si prin toata durerea pe care o vei considera vreodata reala. El nu iti va da placeri trecatoare, caci da doar ce e bun si vesnic. Lasa-L sa te pregateasca in continuare. Ti-a castigat increderea vorbindu-ti zilnic de Tatal, fratele si Sinele tau. Va continua. Acum mergi cu El, increzator ca El ca stii ca stii incotro sa te indrepti, sigur ca El de felul in care trebuie sa inaintezi, convins ca El de scop si de sosirea cu bine la final.
         Deznodamantul este sigur, iar mijloacele sunt sigure si ele. La asta zicem "Amin". Ti se va spune intocmai ce voieste pentru tine Dumnezeu si pentru Sinele tau, incredintandu-Se astfel ca iadul nu te va revendica si ca fiecare alegere pe care o faci iti aduce tot mai aproape Cerul. De acum inainte mergem cu El si apelam la El pentru calauzire, pentru pace si o indrumare sigura. Bucuria ne insoteste la drum. Caci ne indreptam spre casa, spre o usa deschisa pe care Dumnezeu a tinut-o neinchisa, sa ne primeasca.
         Ii incredintam Lui caile noastre si spunem "Amin". In pace vom continua sa mergem pe calea Lui si Ii vom incredinta Lui lucrurile toate. Ii asteptam cu incredere raspunsurile, asa cum cerem Voia Lui in tot ce facem. El il iubeste pe Fiul lui Dumnezeu cum vrem sa Il iubim si noi. Si ne invata cum sa il vedem cu ochii Lui si sa il iubim cum il iubeste El. Nu mergi de unul singur. Ingerii lui Dumnezeu plutesc pe aproape si peste tot in jurul tau. Iubirea Lui te invaluie si poti fi sigur de un lucru: nu te voi lasa nemangaiat niciodata.

5 comentarii: