sâmbătă, 15 octombrie 2011

Lectia 310 - Sambata, 22 octombrie

Imi petrec ziua de azi in neinfricare si iubire.

Ziua de azi, Tata, vreau sa mi-o petrec cu Tine, dupa cum ai ales sa fie toate zilele mele. Iar experienta prin care voi trece nu e deloc temporala. Bucuria de care am parte nu e produsul zilelor sau ceasurilor, caci ii vine din Cer Fiului Tau. Ziua de azi va fi gingasul Tau imbold sa imi aduc aminte de Tine, chemarea delicata pe care i-o adresezi sfantului Tau Fiu, indiciul ca mi-a parvenit harul Tau si ca e Voia Ta sa fiu eliberat astazi.

Ne petrecem ziua de astazi impreuna, tu si eu. Si lumea intreaga se alatura cantecului de multumire si bucurie pe care I-l inchinam Celui Ce ne-a dat mantuire si ne-a eliberat. Suntem readusi la pace si sfintenie. In noi nu e loc astazi pentru frica, caci am primit iubirea cu bucurie in inimi.

Lectia 309 - Vineri, 21 octombrie

Nu ma voi teme sa privesc launtric astazi.

In mine e inocenta vesnica, pentru ca e Voia lui Dumnezeu ca ea sa fie acolo in veciii vecilor. Eu, Fiul Lui, a carui voie e nelimitata ca a Lui, nu pot voi nicio schimbare in asta. Caci a nega Voia Tatalui meu inseamna a mi-o nega pe a mea. Sa privesc launtric nu inseamna decat sa imi gasesc voia asa cum a creat-o Dumnezeu si cum este. Mi-e frica sa privesc launtric deoarece cred ca am facut o alta voie care nu e adevarata si i-am acordat realitate. Ea insa nu are efecte. In mine e Sfintenia lui Dumnezeu. In mine e amintirea Lui.

Pasul pe care il fac astazi, Tatal meu, este eliberarea mea neindoioasa de desartele vise ale pacatului. Altarul Tau se inalta senin si nepangarit. E sfantul altar inchinat Sinelui meu, iar acolo gasesc adevarata mea Identitate.

Lectia 308 - Joi, 20 octombrie

Clipa aceasta e singurul timp care exista.

Am conceput timpul in asa fel incat sa imi zadarnicesc scopul. Daca aleg sa ajung din timp in atemporalitate, trebuie sa imi schimb felul de-a percepe rostul timpului. Rostul timpului nu poate fi acela de-a tine trecutul una cu viitorul. Singurul interval in care pot fi mantuit de timp este acum. Caci, in aceasta clipa, iertarea a venit sa ma elibereze. Nasterea lui Cristos este acum, fara trecut sau viitor. El a venit sa dea lumii binecuvantarea Lui prezenta, readucand-o la atemporalitate si iubire. Iar iubirea e prezenta mereu, aici si acum.

Iti multumim pentru aceasta clipa, Tata. Chiar acum sunt izbavit. Clipa aceasta este timpul desemnat de Tine pentru eliberarea Fiului Tau si pentru mantuirea lumii in el.

Lectia 307 - Miercuri, 19 octombrie

Dorintele conflictuale nu pot sa fie voia mea.

Tata, Voia Ta este a mea, si numai Ea. Nu exista alta voie pe care sa o am. Sa nu incerc sa fac o alta voie, caci e lipsit de sens si imi va provoca durere. Numai Voia Ta imi poate aduce fericire, si numai a Ta exista. Daca vreau sa am ce poti da numai Tu, trebuie sa accept Voia Ta pentru mine si sa intru in pace unde conflictul este imposibil, Fiul Tau e una cu Tine ca fiinta si vointa, si nimic nu contrazice adevarul sfant ca raman asa cum m-ai creat.

Si, cu aceasta rugaciune, intram linistiti intr-o stare in care conflictul nu poate intra, pentru ca ne unim voia sfanta cu a lui Dumnezeu, recunoscand ca ele sunt acelasi lucru.

Lectia 306- Marti, 18 octombrie

Darul lui Cristos e tot ce caut astazi.

Ce altceva as vrea sa folosesc astazi decat viziunea lui Cristos, din moment ce imi poate oferi o zi in care vad o lume atat de asemanatoare Cerului, incat imi revine o amintire straveche? Azi pot sa uit lumea pe care am facut-o. Azi pot sa trec de toata frica si pot fi redat iubirii, sfinteniei si pacii. Azi sunt izbavit si renascut intr-o lume a milei si grijii, a bunatatii dragastoase si a pacii lui Dumnezeu.

Asa, Tatal nostru, ne intoarcem la Tine, amintindu-ne ca nu am plecat nicicand; amintindu-ne darurile sfinte pe care ni le-ai dat. Venim cu recunostinta si gratitudine, cu mainile goale si cu inimile si cu mintile deschise, cerand doar ce dai Tu. Nu ii putem aduce un prinos suficient Fiului Tau. Dar, in Iubirea Ta, darul lui Cristos este al Lui.

Lectia 305 - Luni, 17 octombrie

Exista o pace pe care ne-o acorda Cristos.

Cine foloseste doar viziunea lui Cristos gaseste o pace atat de profunda si de linistita, atat de neschimbatoare si de netulburat, incat nu are pereche in lume. Comparatiile palesc in fata acestei paci. Si toata lumea pleaca in liniste cand o invaluie aceasta pace si o duce usurel la adevar, sa nu mai fie casa fricii. Caci a sosit iubirea si a vindecat lumea dandu-i pacea lui Cristos.

Tata, pacea lui Cristos ne este data, pentru ca e Voia Ta sa fim mantuiti. Ajuta-ne astazi sa acceptam doar darul Tau si sa nu il judecam. Caci a venit la noi sa ne mantuiasca de judecata pe care ne-o aplicam

Lectia 304 - Duminica, 16 octombrie

Lumea mea sa nu impiedice viziunea lui Cristos.

Pot impiedica sfanta mea viziune daca intru cu lumea mea peste ea.  Si nu pot sa vad sfintele viziuni pe care le vede Cristos, decat daca folosesc modul Lui de a vedea. Perceptia e o oglinda, nu un fapt. Si ce vad e starea mintii mele, reflectata in afara. Vreau sa binecuvantez lumea privind-o prin ochii lui Cristos. Si voi vedea indiciile sigure ca toate pacatele mi-au fost iertate.

Tu ma conduci din intuneric la lumina, din pacat la sfintenie. Sa iert si sa primesc astfel mantuire pentru lume. E darul Tau, Tata, dat mie ca il ofer sfantului Tau Fiu, sa poata gasi din nou amintirea Ta si a Fiului Tau asa cum l-ai creat Tu.