marți, 26 iulie 2011

Lectia 260 - Sambata, 30 iulie

Sa imi aduc aminte ca m-a creat Dumnezeu.

Tata, nu m-am facut eu, desi in dementa mea am crezut ca m-am facut.Dar, ca Gand al Tau, nu mi-am parasit Sursa si am ramas sa fac parte din Cel Care m-a creat. Fiul Tau, Tata, Te invoca astazi. Sa imi aduc aminte ca m-ai creat Tu. Sa imi aduc aminte de Identitatea mea. Si nepacatosenia mea sa se ridice din nou inaintea viziunii lui Cristos, prin care vreau astazi sa imi vad fratii si sa ma vad pe mine insumi.

Acum ne aducem aminte de Sursa noastra si in Ea gasim, in sfarsit, adevarata noastra Identitate. Suntem chiar sfinti, pentru ca Sursa noastra nu cunoaste pacat. Iar noi, care suntem Fiii Lui, suntem unul ca altul si ca El.

Lectia 259 - Vineri, 29 iulie

Sa imi aduc aminte ca nu exista pacat.

Pacatul e singurul gand care face ca obiectivul nostru, Dumnezeu, sa para de neatins. Ce altceva ne-ar putea face orbi la ce e evident, si ar face mai clar ce e ciudat si distorsionat? Ce altceva decat pacatul starneste atacurile noastre? Ce altceva decat pacatul poate fi sursa vinovatiei, cerand suferinta si pedeapsa? Si ce altceva decat pacatul poate sa fie sursa fricii, obscurand creatia lui Dumnezeu, dand iubirii atributele fricii si ale atacului?

Tata, as vrea sa nu fiu dement azi. As vrea sa nu ma tem de iubire, si sa nu imi caut refugiul in opusul ei. Caci iubirea nu poate avea opus. Tu esti Sursa a tot ce exista. Si toate cate sunt raman cu Tine, si Tu cu ele.

Lectia 258 - Joi, 28 iulie

Sa imi aduc aminte ca obiectivul meu este Dumnezeu.

Tot ce trebuie sa facem este sa ne antrenam mintile sa treaca cu vederea toate micile noastre teluri fara sens si sa isi aduca aminte ca obiectivul nostru este Dumnezeu. Amintirea Lui e ascunsa in mintile noastre, obscurata doar de micile noastre obiective fara rost, care nu ofera nimic si care nu exista. Sa mai lasam oare harul lui Dumnezeu sa straluceasca fara stirea noastra, in timp ce cautam in schimb jucariile si nimicurile lumii? Dumnezeu e singurul nostru obiectiv, singura noastra Iubire. Nu avem alt tel decat sa ne aducem aminte de El.

Obiectivul nostru este doar acela de-a urma calea care duce la Tine. Alt obiectiv nu avem. Ce altceva ne-am putea dori decat sa ne aducem aminte de Tine? Ce altceva am putea cauta decat propria noastra Identitate?

Lectia 257 - Miercuri, 27 iulie

Sa imi aduc aminte care e scopul meu.

Daca imi uit obiectivul, nu pot sa nu fiu derutat, nesigur de ce sunt si, prin urmare, in conflict in ce fac. Nimeni nu se poate pune in slujba unor obiective contradictorii, si sa le slujeasca bine. Si nici nu poate sa functioneze fara sa se simta profund tulburat si deprimat. Sa fim, de aceea, hotarati sa ne amintim astazi ce dorim, ca sa ne putem unifica gandurile si faptele in mod semnificativ, si sa realizam astazi numai ce ar vrea Dumnezeu sa facem.

Tata, iertarea este mijlocul pe care l-ai ales pentru mantuirea noastra. Sa nu uitam astazi ca nu putem avea alta voie decat a Ta. Asa ca scopul nostru trebuie sa fie si al Tau, daca vrem sa atingem pacea pe care o voiesti pentru noi.