joi, 7 iulie 2011

Lectia 250 - Miercuri, 20 iulie

Sa nu ma vad limitat.

Sa il contemplu azi pe Fiul lui Dumnezeu si sa stau marturie pentru slava lui. Sa nu incerc sa tin ascunsa sfanta lumina din el, sa nu ii vad puterea diminuata si redusa la slabiciune, nici sa nu percep in el lipsuri cu care sa ii atac suveranitatea.

El e Fiul Tau, Tata. Si astazi vreau sa ii vad blandetea in loc sa imi vad propriile iluzii. El e ce sunt si eu, si, cum il vad pe el, ma vad pe mine. Azi vreau sa vad cu adevarat, ca sa ma pot identifica in sfarsit cu el astazi.

Lectia 249 - Marti, 19 iulie

Iertarea pune capat intregii suferinte si pierderi.

Iertarea zugraveste un tablou al lumii in care suferinta s-a sfarsit, pierderea devine imposibila si mania nu mai are niciun sens. Atacul s-a incheiat, iar nebunia are un sfarsit. Ce suferinta mai e de conceput acum? Ce pierdere poate fi suportata? Lumea devine un loc al bucuriei, al abundentei, al milei si al daruirii nesfarsite. Acum e atat de asemanatoare Cerului, incat se transforma rapid in lumina pe care o reflecta. Si asa, calatoria pe care a inceput-o Fiul lui Dumnezeu s-a incheiat in lumina din care a si venit el.

Tata, vrem sa Iti restituim mintile noastre. Le-am tradat, le-am tinut in menghina amaraciunii si le-am speriat cu ganduri de violenta si de moarte. Acum vrem sa ne reaflam odihna in Tine, asa cum ne-ai creat.

Lectia 248 - Luni, 18 iulie

Ce sufera nu face parte din mine.

Am renegat adevarul. Sa fiu acum la fel de exact in privinta renegarii falsului.Ce sufera nu face parte din mine.Ce se necajeste nu sunt eu.Ce are parte de dureri e doar iluzie in mintea mea.Ce moare nu a fost viu in realitate niciodata si nu a facut decat sa parodieze adevarul despre mine insumi. Acum reneg conceptele de sine, inselaciunile si minciunile despre sfantul Fiu al lui Dumnezeu. Acum sunt gata sa-l accept din nou asa cum l-a creat Dumnezeu si cum este.

Tata, iubirea straveche pe care Ti-o port revine si ma lasa sa Iti iubesc din nou si Fiul. Tata, sunt asa cum m-ai creat. Acum imi amintesc Iubirea Ta si a mea. Acum inteleg ca ele sunt una si aceeasi.