sâmbătă, 22 octombrie 2011

Lectia 311 - Duminica, 23 octombrie

10. Ce este Judecata de apoi?

A Doua Venire a lui Cristos ii aduce Fiului lui Dumnezeu un dar: putinta de a auzi Vocea pentru Dumnezeu proclamand  ca falsul este fals si adevarul a ramas neschimbat. Iata judecata prin care se incheie toata perceptia. Mai intai vezi o lume care a acceptat adevarul acestui lucru, proiectat dintr-o minte de acum corectata. Si, cu aceasta viziune sfanta, perceptia face un gest de binecuvantare in tacere si dispare apoi, obiectivul ei fiind indeplinit si misiunea incheiata.
Ultima judecata asupra lumii nu contine nicio condamnare. Caci vede lumea total iertata, fara pacat si fara niciun rost. Fara cauza si acum fara functie in ochii lui Cristos, ea trece pur si simplu in nefiinta. Acolo s-a nascut si tot acolo se sfarseste. Si toata figurile din visul in care incepuse lumea dispar odata cu ea. Trupurile sunt inutile acum si se vor stinge prin urmare, pentru ca Fiul lui Dumnezeu nu are limite.
 Tu, care ai crezut ca Judecata de apoi a lui Dumnezeu va condamna lumea la iad alaturi de tine, accepta acest adevar sfant: Judecata lui Dumnezeu e darul Corectiei pe care l-a acordat tuturor greselilor tale, eliberandu-te de ele si de toate efectele pe care au parut sa le aiba vreodata. Sa te temi de harul mantuitor al lui Dumnezeu inseamna, pur si simplu, sa te temi de izbavirea deplina de suferinta, de revenirea la pace, siguranta si fericire si de uniunea cu propria ta Identitate.
Judecata de pe urma a lui Dumnezeu e la fel de milostiva ca fiecare pas din planul desemnat de Dumnezeu sa Isi binecuvanteze Fiul si sa il cheme sa revina la pacea vesnica pe care o impartaseste cu El. Sa nu te temi de iubire. Caci numai ea poate sa vindece toata suferinta, poate sa stearga toate lacrimile si sa il trezeasca bland din visul de durere pe Fiul pe care Dumnezeu il recunoaste al Sau. Sa nu te temi de asta. Mantuirea iti cere sa ii dai bun venit. Iar lumea iti asteapta acceptarea bucuroasa, care o va elibera.
Iata Judecata de pe urma a lui Dumnezeu: " Tot sfantul Meu Fiu esti, de-a pururi inocent, de-a pururi iubitor si de-a pururea iubit, la fel de nelimitat cum este si Creatorul tau, complet neschimbator si de-a pururi pur. Trezeste-te, de aceea, si revino la Mine. Eu sunt Tatal tau si tu esti Fiul Meu."

Lectia 311 - Judec toate lucrurile asa cum vreau sa fie.

Judecata a fost facuta sa fie o arma folosita impotriva adevarului. Ea separa lucrul impotriva caruia se foloseste si il scoate in relief ca si cum ar fi un lucru aparte. Si apoi face din el ce vrei sa fie. Ea judeca ce nu intelege, pentru ca nu poate vedea totalitatea si, de aceea, judeca fals. Sa nu o folosim astazi, ci sa facem din ea un dar inchinat Celui Care are o alta intrebuintare pentru ea. El ne va usura de agonia tuturor judecatilor pe care le-am facut in defavoarea noastra si va restabili pacea mintii dandu-ne Judecata lui Dumnezeu asupra Fiului Sau.

Tata, asteptam azi, cu mintea deschisa sa Iti auzim Judecata asupra Fiului pe care il iubesti. Noi nu il cunoastem si nu il putem judeca. Asa ca lasam Iubirea Ta sa decida ce anume trebuie sa fie cel pe care l-ai creat ca Fiu al Tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu