luni, 12 septembrie 2011

Lectia 271 - Marti, 13 septembrie

6. Ce este Cristosul?

Cristos este Fiul lui Dumnezeu asa cum l-a creat El. E Sinele pe care Il impartasim, care ne uneste unul cu altul, si totodata cu Dumnezeu. E Gandul ce isi are inca locul in Mintea care e Sursa Lui. El nu Si-a parasit sfanta casa, nici nu Si-a pierdut inocenta in care a fost creat. Sta vesnic neschimbat in Mintea lui Dumnezeu.
Cristos e legatura care te tine una cu Dumnezeu si garanteaza ca separarea nu e decat o iluzie a disperarii, caci speranta isi va avea vesnic locul in El. Mintea ta face parte dintr-a Lui si a Lui dintr-a ta. El e partea in care sta Raspunsul lui Dumnezeu, unde s-au luat deja toate deciziile si visele s-au incheiat. El ramane neatins de orice percep ochii trupului. Caci, desi Tatal Lui a pus in El mijloacele mantuirii tale, El ramane totusi Sinele Care, aidoma Tatalui Sau, nu cunoaste pacat.
Casa a Duhului Sfant si acasa numai in Dumnezeu, Cristosul ramane in pace in Cerul spiritului tau sfant. Este singura parte din tine care are o realitate intr-adevar.Restul sunt vise. Or aceste vise vor fi daruite Cristosului si sterse in fata Gloriei Sale pentru a-ti revela in sfarsit sfantul tau Sine, Cristos.
Sfantul Duh vine in tine dinspre Cristos si imbie toate visele tale sa vina la El, spre a fi traduse in adevar. El le va schimba pentru visul ultim pe care Dumnezeu l-a desemnat ca fiind sfarsitul viselor. Caci, atunci cand iertarea se aseaza in lume si pacea vine la fiecare dintre Fiii lui Dumnezeu, ce ar mai putea tine lucrurile separate, ce mai ramane de vazut decat chipul lui Cristos?
Or cata vreme vommai vedea aceasta sfanta fata, de vreme ce ea nu e decat simbolul faptului ca timpul invatarii a trecut si scopul Ispasirii e in sfarsit atins? Sa cautam deci si sa gasim chipul lui Cristos si sa nu privim nimic altceva. Contemplandu-i slava, ne vom da seama ca nu avem nevoie de invatare, nici de perceptie, nici de timp nici de nimic altceva, doar de sfantul Sine, Cristosul pe care Dumnezeu l-a creat ca Fiu al Sau.

Lectia 271
Astazi ma voi folosi doar de viziunea lui Cristos.

In fiecare zi, in fiecare ceas, in fiece clipita, aleg ce vreau sa vad, sunetele pe care vreau sa le aud, marturiile care atesta ce vreau sa fie adevarul pentru mine. Astazi aleg sa vad ce ar vrea Cristos sa vad, sa ascult Vocea lui Dumnezeu si sa caut marturiile la ce e adevarat in creatia lui Dumnezeu. In ochii lui Cristos, lumea si creatia lui Dumnezeu se intalnesc si, cand se reunesc, toata perceptia dispare. Blanda Lui vedere izbaveste lumea de moarte, caci tot ce vede El nu poate sa nu traiasca, amintind de Tata si Fiu; Creator si creatie, unificati.

Tata, viziunea lui Cristos e calea care duce la Tine. Ce vede El pofteste amintirea Ta sa mi se redea. Si pe aceasta o aleg, sa fie ce vreau sa vad astazi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu