marți, 11 octombrie 2011

Lectia 301 - Joi, 13 octombrie

9. Ce este a Doua Venire?

A Doua Venire a Cristos, ca Dumnezeu de sigura, nu este decat corectia greselilor si revenirea la sanatate mintala. Face parte din conditia care reda ce nu s-a pierdut nicicand si restabileste ce e adevarat in vecii vecilor. E invitatia adresata Cuvantului lui Dumnezeu sa ia locul iluziei; e bunavointa de-a lasa iertarea sa se astearna asupra tuturor lucrurilor fara exceptii si fara rezerve.
Tocmai caracterul atotcuprinzator al celei de-a Doua Veniri a lui Cristos ii permite sa imbratiseze lumea si sa te tina la adapost in sanul blandei ei sosiri, care cuprinde toate fapturile laolalta cu tine. Eliberarea pe care o aduce a Doua Venire nu are sfarsit, deoarece creatia lui Dumnezeu trebuie sa fie fara limite. Iertarea lumineaza calea celei de-a Doua Veniri, pentru ca se rasfrange asupra tuturor lucrurilor, privite ca tot unitar. In acest fel, unitatea este recunoascuta in sfarsit.
A Doua Venire incheie lectiile pe care le da Spiritul Sfant, facand loc Judecatii de apoi, in care invatatura de incheie printr-un rezumat final, care se va extinde dincolo de el insusi si va ajunge pana la Dumnezeu. A Doua Venire e timpul in care toate mintile se pun in mainile lui Cristos, sa fie redate spiritului in numele adevaratei creatii si al Voii lui Dumnezeu.
A Doua Venire e singurul eveniment din timp pe care timpul insusi nu il poate afecta. Caci fiecare dintre cei ce au venit sa moara sau vor veni sau sunt prezenti acum este la fel de liber de tot ce a faurit. Prin aceasta egalitate, Cristos a restabilit o singura Identitate, prin care Fiii lui Dumnezeu recunosc ca sunt cu totii unul singur.Iar Dumnezeu Tatal ii surade Fiului Sau, unica lui creatie si singura Lui bucurie.
Roaga-te ca a Doua Venire sa fie curand, dar nu te opri aici. Ea are nevoie de ochii si urechile tale, de mainile si picioarele tale. Are nevoie de vocea ta. Sa ne bucuram ca putem face Voia lui Dumnezeu si ne putem uni in Sfanta ei lumina. Priveste, Fiul lui Dumnezeu e una in noi si, prin El, putem ajunge la Iubirea Tatalui nostru.

Lectia 301- Si Dumnezeu Insusi va sterge toate lacrimile.

Tata, daca nu judec nu pot sa plang. Si nici sa sufar sau sa ma simt abandonat sau inutil in lume. Aceasta este casa mea pentru ca nu o judec si, de aceea, e numai ce voiesti Tu. Lasa-ma azi sa o vad necondamnata, prin ochii fericiti pe care iertarea i-a eliberat de toate distorsiunile. Lasa-ma sa vad lumea Ta in loc de-a mea. Si toate lacrimile pe care le vars vor fi uitate, caci sursa lor a disparut. Tata, nu Iti voi judeca lumea astazi.

Lumea lui Dumnezeu e fericita. Cei ce o privesc nu pot decat sa ii sporeasca bucuria, adaugandu-i-o pe a lor, si sa o binecuvanteze ca pe un motiv de si mai multa bucurie in ei. Noi am plans pentru ca nu am inteles. Dar am invatat ca lumea pe care am vazut-o era falsa, iar astazi vom vedea lumea lui Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu