joi, 22 septembrie 2011

Lectia 281 - Vineri, 23 septembrie

7. Ce este Spiritul Sfant?

Spiritul Sfant mijloceste intre iluzii si adevar. Deoarece trebuie sa se faca punte peste fisura dintre realitate si vise, perceptia duce la cunoastere, prin harul pe care i l-a dat Dumnezeu, sa fie darul pe care il aduce tuturor celor ce recurg la El pentru adevar. Pe puntea pe care o pune El la dispozitie, visele sunt duse la adevar sa fie spulberate in lumina cunoasterii. Acolo, imaginile si sunetele sunt lepadate pe veci. Si, acolo unde erau percepute inainte, iertarea a facut posibil sfarsitul senin al perceptiei.
Obiectivul didactic pe care si-l propune Spiritul Sfant e tocmai acest sfarsit al viselor. Caci imaginile si sunetele trebuie traduse din marturiile fricii in cele ale iubirii. Si, cand se realizeaza pe deplin acest obiectiv, invatarea a atins singurul obiectiv pe care il are cu adevarat. Caci invatarea, dupa cum o indruma Spiritul Sfant spre rezultatul pe care i-l percepe El, devine mijlocul autodepasirii ei, pentru a fi inlocuita de adevarul vesnic.
Daca ai sti cat de mult tanjeste Tatal sa iti recunosti nepacatosenia, nu I-ai mai lasa Vocea sa te cheme in zadar, nici nu ti-ai intoarce fata de la lucrul cu care a inlocuit imaginile si visele infricosatoare pe care le-ai facut. Spiritul Sfant intelege mijloacele pe care le-ai facut, prin care vrei sa atingi ce e mereu de neatins. Si, daca i le oferi Lui, El va intrebuinta mijloacele pe care le-ai facut pentru exil sa iti readuca mintea unde este cu adevarat acasa.
Din cunoastere, unde a fost pus de Dumnezeu, Spiritul Sfant te cheama sa lasi iertarea sa se astearna asupra viselor tale si sa fii readus la sanatatea si la pacea mintii. Fara iertare, visele tale vor ramane sa te inspaimante. Iar amintirea intregii Iubiri pe care ti-o poarta Tatal tau nu se va intoarce ca indiciu ca a sosit sfarsitul viselor.
Accepta darul Tatalui tau. E o Chemare de la Iubire la Iubire, sa fie doar Ea Insasi. Spiritul Sfant e darul Lui, prin care linistea Cerului se restituie preaiubitului Fiu al lui Dumnezeu. Chiar vrei sa refuzi sa iti preiei functia de-a-L intregi pe Dumnezeu, cand tot ce voieste El este ca tu sa fii intreg?

Lectia 281- Nu ma pot rani decat gandurile mele.

Tata, Fiul Tau este perfect. Cand ma cred ranit in orice fel, o fac pentru ca am uitat cine sunt si ca sunt asa cum m-ai creat Tu. Gandurile Tale nu imi pot aduce decat fericire. Daca sunt vreodata trist, ranit, bolnav, am uitat ce gandesti Tu si mi-am pus micile idei lipsite de inteles in locul unde trebuie sa se afle Gandurile Tale, si unde se si afla. Nu ma pot rani decat gandurile mele. Dar Gandurile pe care le gandesc cu Tine nu pot decat sa binecuvanteze. Numai Gandurile pe care le gandesc cu Tine sunt adevarate.

Nu ma voi rani astazi. Caci sunt cu mult mai presus de toata durerea. Tatal meu m-a asezat in siguranta in Cer, purtandu-mi de grija. Si nu vreau sa il atac pe Fiul pe care il iubeste, caci ce iubeste El mi-e dat ca sa iubesc si eu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu