marți, 5 iulie 2011

Lectia 241 - Luni, 11 iulie

3. Ce este lumea?

Lumea e perceptie falsa. Din eroare s-a nascut, si nu si-a parasit sursa. Si nu va ramane mai mult decat gandul care i-a dat nastere. Cand gandul separarii se va preschimba intr-unul de iertare adevarata, lumea se va vedea intr-o cu totul alta lumina: o lumina care duce la adevar, unde toata lumea trebuie sa dispara si toate erorile ei pier. Acum sursa ei a disparut, si efectele ei au disparut si ele.
Lumea a fost facuta ca atac impotriva lui Dumnezeu. Ea simbolizeaza frica. Si ce e frica, daca nu absenta iubirii? Asa ca lumea s-a dorit a fi un loc in care Dumnezeu nu poate sa intre si in care Fiul Lui poate fi separat de El. Aici s-a nascut perceptia, caci cunoasterea nu poate cauza asemenea ganduri nesanatoase. Dar ochii insala si urechile aud gresit. Asa ca acum greselile devin foarte posibile, caci certitudinea a disparut.
In locul ei, s-a dat nastere mecanismelor iluziei. Si acum ele cauta ceea ce le este dat sa caute. Obiectivul lor este acela de a indeplini scopul pe care lumea sa il ateste si sa il faca real. Deci mecanismele acestea nu pot vedea in iluziile lor decat o baza solida in care exista adevarul sustinut in parte de minciuni. Dar tot ce relateaza ele nu e decat minciuna tinuta departe de adevar.
Vazul, facut sa te deturneze de la adevar, poate fi redirectionat. Sunetele devin chemarea catre Dumnezeu si astfel orice fel de perceptie poate dobandi un nou rost de la Cel desemnat de Dumnezeu ca Mantuitor al lumii. Urmeaza lumina Lui si priveste lumea asa cum o contempla El. De fiecare data cand ti se vorbeste, asculta vocea Lui. Si lasa-L sa-ti redea pacea si certitudinea pe care le-ai aruncat, dar pe care Cerul le-a pastrat in El pentru tine.
Sa nu fim multumiti pana ce lumea nu se alatura perceptiei noastre schimbate. Sa nu fim satisfacuti pana cand iertarea nu este deplina. Sa nu incercam sa ne schimbam functia. Trebuie sa salvam lumea. Caci noi, cei care am facut-o, trebuie sa o privim prin ochii lui Cristos, ca tot ce a fost facut sa moara sa fie readus la viata vesnica.

In aceasta clipa sfanta soseste mantuirea.

Ce bucurie avem astazi! E timpul sa sarbatorim. Pentru ca ziua de azi ofera lumii intunecate clipa in care i se stabileste eliberarea. A venit ziua in care intristarile trec si durerea dispare.Slava mantuirii rasare astazi peste o lume eliberata. E clipa sperantei pentru mii de milioane. Vor fi unite acum, cand le ierti pe toate. Caci voi fi iertat de tine azi.

Ne-am iertat acum unul pe altul, asa ca revenim la Tine in sfarsit. Tata, Fiul Tau, care nu a plecat nicicand, se intoarce acasa, in Cer. Cat de fericiti suntem ca ni s-a redat sanatatea mintala si ca ne amintim ca suntem una cu totii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu