luni, 11 octombrie 2010

Prima lectie



LECŢIA 1
Tot ce văd în această cameră (pe această stradă, de la această fereastră, în acest loc) nu înseamnă nimic


Priveşte acum pe îndelete în jur şi exersează, aplicând această idee în mod foarte specific la orice lucru pe care îl vezi:
"Această masă nu înseamnă nimic."
"Acest scaun nu înseamnă nimic."
"Această mână nu înseamnă nimic."
"Acest picior nu înseamnă nimic."
"Acest stilou nu înseamnă nimic."
Priveşte apoi dincolo de imediata ta apropiere şi aplică ideea, lărgind sfera de cuprindere:


"Uşa aceea nu înseamnă nimic."
"Corpul acela nu înseamnă nimic."
"Lampa aceea nu înseamnă nimic."
"Semnul acela nu înseamnă nimic."
"Umbra aceea nu înseamnă nimic."


Observă că aceste afirmaţii nu sunt aranjate într-o ordine anume şi nu oferă posibilitatea unor diferenţieri între diversele categorii de obiecte la care se aplică. Acesta este scopul exerciţiului. Nu trebuie decât să aplici afirmaţia la tot ce vezi. Exersând ideea zilei, foloseşte-o fără nici o discriminare. Nu încerca să o aplici la orice vezi, căci exerciţiile nu trebuie să devină ritualice. Încredinţează-te numai că nimic din ceea ce vezi nu este exclus în mod specific. În ceea ce priveşte aplicarea ideii, orice lucru este la fel cu altul.


Fiecare din primele trei lectii nu trebuie facuta de mai mult de doua ori pe zi: preferabil dimineata sau seara. Nu ar trebui incercate mai mult de aproximativ un minut, decat doar daca se iveste senzatia de graba. Senzatia de tihna, de calm confortabil este esentiala.

5 comentarii:

  1. Am inceput cu mare interes acest curs si sunt sigura ca o sa-l duc la capat, cel putin asa mi-am propus. Prima lectie, mie personal mi s-a parut simpla de facut si banuiesc ca are ca scop detasarea de sfera materiala. Acum mi se pare ca o simpla joaca a mintii, dar si un pic de trezire a unei stari care sunt sigura ca va deveni din ce in ce mai profunda pe masura lectiilor, iar joaca se va transforma cu adevarat in execrcitii de educare a constiintei si canalizare a starilor sufletesti in directia corecta de "revarsare".

    RăspundețiȘtergere
  2. Se aplica si la oamenii cu care interacționăm?

    RăspundețiȘtergere
  3. Cursul este excepțional. Păcat ca S-a epuizat tirajul publicat in lb.romana. Sper sa se reediteze pentru ca oamenii devin tot mai interesați de el si mai sper ca, cursul sa nu mai cântărească 1,6 kg, ci sa fie împărțit in mai multe volume.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salut
    Gasiti cursul de miracole integral cu toate lectiile si capitolele de text, in format scris si audio la:
    https://marplo.net/curs-miracole

    RăspundețiȘtergere